RekoRavela

Politrukin tuomiotunti

  • Politrukin tuomiotunti

Nyt on noin kuukauden verran odoteltu miten perussuomalaiset aikoo vastata Olli Immosen uhosta käynnistyneeseen kritiikkiin. Perussuomalaisten tänään järjestämä tiedotustilaisuus vastasi asiaan hyytävällä tavalla.

Olemme nähtävästi tulleet tilanteeseen että meillä on hallituspuolue joka vastaa kritiikkiin julkistamalla mustan listan vastustajistaan ja kertoo että kritiikki pitäisi lopettaa tai "yhteiskuntarauha rikkoutuu".

Taustaksi on muistettava perussuomalaisten uhonneen pari viikkoa Matti Putkosen suulla vievänsä juristin kanssa tutkintaan ”perussuomalaisiin kohdistuneet vihapuheet”. Todennäköisesti juristi onkin käynyt vääntämässä persuille rautalangasta että että todellakin Suomessa poliittisten puolueiden ja poliitikkojen, jopa perussuomalaisten, arvostelu on toistaiseksi ihan laillista.

Tämä ei ole nähtävästi perussuomalaisten johdolle riittänyt, vaan nyt on päätetty hyökätä arvostelijoita vastaan muilla keinoin. Epäselväksi jää mitä nyt perussuomalaiset tarkoittavat tarkoittavat ”yhteiskuntarauhan rikkoutumisella”, mutta ilmiselvää on että puoluetta lähellä olevat rasistiset tahot ovat nytkin valmiita jakelemaan tappouhkauksia ja kannustamaan väkivaltaan. Immosen kaverikuvassa poseeranneet SVL:n aktiivit ovat jo lähteneet järjestäytyneen väkivallan tielle. Nyt nähtävästi PS on valmis nimeämään tälle vihalle kohteet.

Persujen pääargumentti miksi puoluetta tai sen poliitikkoja ei saisi kritisoida rasistisiksi tai fasistisiksi on nähtävästi se, että tällä hetkellä ei ole mitään syytettä päällä aiheeseen liittyen. Mitään poliittista rajanvetoa rasismiin tai fasismiin nähden ei puolue kuitenkaan halua tehdä.

Joka tapauksessa poliisin tai syytäjän tehtävä yleensä ottaen ei ole määritellä puolueiden ideologiaa. Poikkeuksen muodostaa lähinnä Suojelupoliisi joka on tietysti esim. luonnehtinut Perussuomalaisten sisällä toimivaa Suomen Sisun olevan ”äärioikeistolaisia ajatuksia esille tuova ryhmä”. Sisun jäseniähän ovat perussuomalaisten kansanedustajista ainakin Jussi Halla-Aho, Juho Eerola ja Olli Immonen.

Vetoaminen syyttäjän passiivisuuteen on sitä ontompaa, kun puolueen oikeusministeri näyttää nyt pitävän huolen siitä että väkivaltaisten uusnatsienkaan toiminnan laillisuutta ei tutkita.

Itse Immosen tapaus hoidettiin päiväjärjestyksestä ennalta suunnitellun sutjakasti. Immonen säästi puolueen kiusalliselta käsittelyltä eroamalla itse ja vastineeksi sai itse asiassa puoleensa täyden tuen. Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Terho kiiruhti jo vakuuttamaan että Immonen voidaan ottaa takaisin ”jos ja kun luottamus palaa”. Kaiken selittelyn jälkeen huomiota herättää se että Immonen ei ole ilmeisesti kertaakaan suoraan tuominnut SVL:n toimintaa tai irtisanoutunut siitä. Ilmeisesti lojaalisuus taistelutovereita kohtaan pitää.

Immosen tapauksen käsittelyn ja poliittisten vihollisten nimeämisen ohella päivän tiedotustilaisuus iski kuitenkin myös ”itse aiheeseen” eli yhteiskunnallisten vihollisten nimeämiseen. Ja kas kummaa, sellainen löytyi jälleen kerran turvapaikanhakijoista.

Lainaan tässä Jussi Förbomia, joka käsittelee asian melko tyhjentävästi omassa blogissaan :

”Matti Putkonen esitti tänään jopa poikkeuksellisen rajun ihmisvastaisen manifestin, jossa hän leimasi suojelua hakevat turvapaikanhakijat yhteensä kuuteen kertaan ”laittomiksi” ihmisiksi. ...Ihminen voi toimia säännösten vastaisesti, mutta ajatus laittomasta ihmisestä on mieletön. Siksi ihmisen kutsuminen laittomaksi on asiayhteydestä riippumatta leimaavaa ja epäinhimillistä. Aina.

Myös väite lainvastaisesta toiminnasta on helppo kumota. Pakottavista syistä liikkeelle lähteneillä ihmisillä ei useinkaan ole ollut mahdollisuutta hankkia asiakirjoja. Turvapaikan hakeminen toisesta maasta on silti täysin laillinen peruste saapua maahan myös ilman papereita. Kyse on ihmisoikeudesta, ei rikoksesta.”

Tärkein asia joka keskusteluun on lisättävä on ehkä se että perussuomalaiset ovat kaikin tavoin vastustaneet turvapaikanhakijoiden mahdollisuutta saapua maahan laillisin keinoin. Viimeisin persujen saavutus tällä saralla on humanitaarisen perheenyhdistämisen rajoittaminen joka on kirjattu hallitusohjelmaan. Käytännössä tämä tarkoittaa että ne paheksutut aikuiset miehet jotka ovat lähteneet hengenvaaralliselle matkalle esim. Syyriasta tai Irakista hakeakseen turvapaikan itselleen ja perheelleen, saavat nyt kuulla että vaikka oleskelulupa humanitaarisin perustein myönnettäisiin, se ei enää mahdollistakaan turvapaikkaa lapsille tai puolisolle. Vaihtoehtona on siis vain ihmissalakuljettajat ja Välimeri, myös naisille ja lapsille. Se että persujen poliittinen kärkihanke on lasten hukuttaminen Välimereen, kertoo kaiken tarpeellisen siitä millaisia ovat persujen ”kristillissosiaaliset” perhearvot. Se kertoo myös hyvin kuinka rehellisiä ovat ne puheenvuorot joissa hurskastellaan sillä kuinka pitäisi auttaa naisia ja lapsia.

Putkosen ja esim. perussuomalaisten Slunga-Poutsalon jatkuva viittaus turvapaikanhakijoihin ”laittomina” ei ole tietysti vain tietämättömyyttä, vaan aitoa halua kriminalisoida nämä ihmiset kokonaisuudessaan. Kuten Judge Death sen jo aikanaan aukottomasti perusteli:

Judge Death: ”I have crossed the dimension span to bring justice to your world. You are all guilty – you must be punished according to the law.”

Judge Dredd: ”What law? What crime have we committed?”

Judge Death: ”You call yourselves judges and you dare to ask me that? The crime is life! Long ago judges in my world saw that all crime was committed by the living. Therefore life itself was made illegal!”

Kun perussuomalaiset ovat hylänneet vaalilupauksen toisensa jälkeen, jäljelle jää kai vain tämä. Ihmisviha, jolla peitetään persujen kyvyttömyys ja haluttomuus puolustaa yhtään kenenkään elämää tai ihmisarvoa, oli sitten kyse turvapaikanhakijoista, eläkeläisistä, konkurssiin menneistä pienyrittäjistä tai työpaikkansa menettäneistä duunareista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

12Suosittele

12 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kai Suomessa jotain mätää pitää olla kun löytyy toi toivoton puolue ja sen toivottomat ulostulot.
Tässä vaiheessa pitää kyllä poliittisen toiminnan lähteä siitä mitä Suomi tarvitsee ja perustaa poliittinen toiminta sille. Suomi todella tarvitsee jonkun positiivisen voiman, jonkinlaisen bisnespuolueen.
Tämä kauppatieteellinen näkemys empatiasta oli minusta todella innostava. http://www.libera.fi/kommentti/empatian-ja-vahan-t...

mikael torppa

Ravela kirjoittaa: ***Kun perussuomalaiset ovat hylänneet vaalilupauksen toisensa jälkeen, jäljelle jää kai vain tämä. Ihmisviha, jolla peitetään persujen kyvyttömyys ja haluttomuus puolustaa yhtään kenenkään elämää tai ihmisarvoa, oli sitten kyse turvapaikanhakijoista, eläkeläisistä, konkurssiin menneistä pienyrittäjistä tai työpaikkansa menettäneistä duunareista.***

Blogisi luettuani minulle tuli tunne että blogisi ei ole vain tietämättömyyttä, vaan aitoa halua kriminalisoida nämä ihmiset (perussuomalaiset) kokonaisuudessaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Se että joku poliittinen taho leimataan perustellusti pas.iaiseksi ei ole sama kuin kriminalisointi.

Oscari Wirola

Katselin tuon uskomattoman Putkos-Imonen shown aamupäivällä. Tuli todella paha olo, siinä kun valehdeltiin iin suoraan ja vastuuttomasti niin lehdistölle kuin suurelle yleisöllekin.

Minä en vaan suostu uskomaan Immosen suureen viattomuuteen ja taivaalliseen pyhyyteen. Ja ihmeellisesti Soini kätkeytyy Terhon selän taakse, miten niin iso mies mahtuukin simme niin helposti!

Häpeäksi oli näytelmä koko suomalaiselle kansanvallalle ja politiikan tekemiselle.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen

Jos joku vanha puolue olisi tarjonnut maahanmuuttoa kriittisesti arvioivan ohjelman, ei ps olisi noussut. Tilaukselle jäi tyhjiö jonka ps täytti kaikkine lieveilmiöineen.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Itse asiassa demarit soittelivat "Maassa maan tavalla" -levyä hyvissä ajoin ennen vuoden 2011 vaaleja, mutta kansakuntamme hipsterit halusivat mieluummin äänestää perussuomalaisia, jotka olivat esittäneet ne samat biisit ekana.

Kari Ahveninen

Jostain syystä demarien uskottavuus ei ollut kovin korkea. Eikä ole vieläkään, näyttää enemmän painuvan entistäkin alemmaksi.

Käyttäjän JukkaLaulajainen kuva
Jukka Laulajainen Vastaus kommenttiin #7
Jaakko Häkkinen

Laiton siirtolaisuus jne. on kyllä täysin yksiselitteinen ja yleisesti käytössä oleva nimitys, sen käyttäminen ei ole leimaamista.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Laiton_siirtolaisuus
https://www.intermin.fi/fi/maahanmuutto/laittoman_...

Jaakko Häkkinen

"Se että persujen poliittinen kärkihanke on lasten hukuttaminen Välimereen, kertoo kaiken tarpeellisen siitä millaisia ovat persujen ”kristillissosiaaliset” perhearvot."
-- Tämän perusteella kirjoittaja taitaa olla pahasti blokkiutunut...
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/200886-blokk...

Kannattaisi tutustua lakeihin ja yhteisiin sopimuksiin. Niiden noudattamisessa ei ole mitään pahaa.
http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201060-mikse...

Toimituksen poiminnat