*

RekoRavela

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 58 min 6 s sitten

”Kolmen vuoden hyväksikäytöstä 1,5 vuotta ehdollista?” – Kansanedustaja vaatii tuomioiden koventamista

4 tuntia 31 min ago

Kansanedustaja Pia Kauman (kok.) mielestä tiettyjen rikosten rangaistuksia tulisi tiukentaa niin sanotun kansan oikeustajun mukaisesti.

Oikeusministeriön tutkimuksessa selvisi, että kansalaiset antaisivat tuomareita ankarampia rangaistuksia muun muassa rattijuopoille, seksuaalirikollisille ja lähisuhteessa väkivaltaan syyllistyville.

Sipilän erityisavustaja myöntää virheensä TE:ssä: ”Se kuulosti ja kuulostaa edelleen uskomattomalta”

5 tuntia 42 min ago

Pääministeri Juha Sipilän poliittinen erityisavustaja Riina Nevamäki selittää Talouselämälle lausuntoaan niin sanotussa peräkonttikohussa. Nevamäki kiisti aiemmin ”uskomattomana väitteenä” lehtitiedot valtiosihteerin matkasta auton takakontissa.

Norjan yleisradio julkaisi videon tulipallosta laskeutumassa alas

6 tuntia 35 min ago

Suomen Lapissa hämmästyttänyt tulipallo aiheutti ihmetystä ja pelkoakin myös Norjan puolella erityisesti Finnmarkin alueella. Norjan yleisradioyhtiö NRK julkaisi perjantaina videon, jossa näyttävä valoilmiö näyttää laskeutuvan Maahan.

Matti Vanhanen pääsi sairaalasta – kampanja jatkuu mutta ”lepopäiviäkin tarvitaan”

7 tuntia 15 min ago

Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen on päässyt sairaalasta, jonne hän joutui rytmihäiriön vuoksi.

Vanhanen jatkaa kampanjaansa, mutta aloittaa rauhallisesti.

– Pääsin sairaalasta. Kiitos Meilahteen sen eri osastojen henkilökunnalle. Rytmihäiriötä hoidetaan nyt lääkkein ja lähiviikkoina tullee vielä yksi hoitokerta sairaalassa. Palaan presidentinvaalityöhön lauantaina Vihdissä. Lähiviikkojen ohjelmaa saatetaan suunnitellusta vähän säätää, jotta päivät pysyvät järkevän mittaisina ja lepopäiviäkin tarvitaan, Vanhanen kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Puhuiko Sipilä eduskunnassa ”muunneltua totuutta”? – Poliisin tutkinta ei anna vastausta

8 tuntia 28 min ago
Poliisin esitutkinta niin kutsutussa peräkonttigatessa ei tuonut selvyyttä siihen, puhuiko pääministeri Juha Sipilä (kesk.) muunneltua totuutta eli palturia eduskunnassa viikko sitten kyselytunnilla.   Kyselytunnilla vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Li Andersson tivasi Sipilältä vastausta Aamulehden ja Iltalehden uutiseen, jonka mukaan tuolloin vielä perussuomalaisten ulkoministerinä toimineen Timo Soinin (sin.) valtiosihteeri Samuli Virtanen poistui pääministerin virka-asunnolta Kesärannasta auton peräkontissa.  

Lentopallo saamassa oman ”NHL:nsä”

9 tuntia 31 min ago

Lentopallo on yksi maailman suosituimmista palloilulajeista. Kesäolympiakisoissa lentopallo haastaa katsojaluvuissa jopa koripalloa, vaikka lentiksellä ei ole NBA:n kaltaista valovoimasta rahakasta ammattilaissarjaa.

Pohjois-Amerikassa lentopalloa pelataan paljon, mutta isoja rahoja siinä ei liiku, eikä rahakasta ammattilaissarjaa ole. Muutos on kuitenkin tuloillaan, kun Yhdysvalloissa aloittaa vihdoin miesten lentopallon ammattilaisliiga. Liiga on nimeltään National Volleyball Association, NVA.

Poliisi vahvistaa peräkonttitempun: Valtiosihteeri Virtanen myöntänyt teon

9 tuntia 32 min ago

Helsingin poliisi kertoo saaneensa valmiiksi esitutkinnan Kesärannan niin sanotusta peräkonttikohusta ja hallituspuolueiden neuvotteluiden jälkeen tapahtuneesta liikennerikkomuksesta.

– Esitutkinnassa selvisi, että liikennerikkomuksesta epäilty meni auton takakonttiin ja kulki siellä muutaman kymmenen metrin matkan yleisellä tiellä noudattamatta tieliikennelain mukaista turvavyön käyttövelvollisuutta, poliisi kertoo.

Tässä paras video Lapin tulipallosta toistaiseksi: ”Iho aivan kananlihalla”

10 tuntia 15 min ago

Pohjois-Suomen taivaan torstaina valaisseesta tulipallosta on tallentunut useita videoita muun muassa ihmisten revontulikameroille. Niistä kenties vaikuttavin on utsjokilaisen revontulimatkoja järjestävän Aurora Service Toursin video, jota Tähdet ja avaruus -lehti ja tähtitieteellinen yhdistys Ursa hehkuttavat toistaiseksi parhaaksi tallenteeksi. Video on kuvattu Inarin Kaamasessa.

Jussi Halla-aholta vaatimus omille: Riitely loikkareiden kanssa lopetettava – muille herkkua, meille haittaa

11 tuntia 24 min ago

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho katsoo, että puolueen edustajien tulisi lopettaa julkinen riitely puolueesta loikanneiden sinisten kanssa.

–Sanailu sinisten kanssa on syytä lopettaa, vaikka itse kullakin on ymmärrettävästi kiusaus siihen osallistua. Etenkin kun toimittajat meitä siitä jatkuvasti tenttaavat, Halla-aho sanoo perussuomalaisten puoluetoimistolla järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Jari Lindströmiltä yllättävä ilmoitus – ”Olen valmis ehdokkaaksi”

12 tuntia 9 min ago

Työministeri Jari Lindström (sin.) kertoo, ettei hän kuitenkaan ole jättämässä valtakunnan politiikkaa.

–Olen löytänyt taas löytänyt sen saman innon ja palon, jonka vuoksi lähdin aikanaan politiikkaan, Lindström kertoo sinisten tiedotteessa.

Lindström sanoo olevansa valmis asettumaan ehdolle kevään 2019 eduskuntavaaleissa.

Saksan vaaleista kohta 2kk, Merkelillä ei vieläkään hallitusta – Suurin syy: maahanmuutto

12 tuntia 26 min ago

Saksan hallitustunnusteluissa otettiin perjantain vastaisena yönä aikalisä, kun hallitukseen aikovat puolueet eli kristillisdemokraatit, liberaalit ja vihreät eivät päässeet sopuun yhteisistä ohjelmatavoitteistaan. Kiistaa on edelleen mm. maahanmuuttopolitiikassa.

Ulospääsyä yritetään viikonlopun ylimääräisissä neuvotteluissa; maahanmuutto pahin kanto kaskessa.

50 000 työntekijän liitto kypsyi sote-uudistukseen: ”Juuri kukaan ei tunnu enää uskovan”

12 tuntia 52 min ago

Sote-uudistuksen valinnanvapauden lakiesityksessä ei ole lainkaan huomioitu henkilöstöä ja luottamus alkaa loppua, varoittaa Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jytyn puheenjohtaja Maija Pihlajamäki.

–Henkilöstölle alansa asiantuntijoina tulee antaa nykyistä huomattavasti merkittävämpi rooli ja suurempi painoarvo sote- ja maakuntauudistuksesta päätettäessä, Pihlajamäki vaatii puheessaan.

Kuluttajaliitolta avoin kirje: Häpeällistä toimintaa, Finnair

13 tuntia 39 min ago

Finnair ei ole maksanut kuluttajille EU:n ylivarausasetuksen mukaisia korvauksia kokonaan, syyttää Kuluttajaliiton avoin kirje. Liitto syyttää Finnairia kuluttajien oikeuksien polkemisesta ja pitää sitä häpeällisenä.

Lentoyhtiö Finnairilla menee taloudellisesti paremmin kuin vuosiin ja yhtiön osake on yksi pörssin kuluvan vuoden voittajista.

Kaikilla rintamilla ei mene yhtä vahvasti, sillä Kuluttajaliiton mitta on täyttynyt Finnairin suhteen.

Työllistämiseen mallia vuokratyöfirmoilta? Etla: Näin kokeilu onnistui

14 tuntia 12 min ago

Niin kutsuttu työpankkimalli on selvästi edistänyt pitkäaikaistyöttömien ja osatyökykyisten työllistymistä avoimille työmarkkinoille. Erityisesti työpankit onnistuivat parantamaan työttömien nuorten paluuta työelämään, selviää Elinkeinoelämän tutkimuslaitos Etlan julkistamasta tutkimusraportista.

Hypo: Asuntojen hinnat laskevat tylysti kolmessa K-kaupungissa – Pk-seutu repii eroa

15 tuntia 5 min ago

Vanhojen asuntojen hinta- ja kauppamäärätiedot yhdistävä Hypon Asuntoindeksi kertoo asuntomarkkinoiden kysynnän kasvaneen kiivaasti pk-seudulla ja tasaisesti Tampereella. Turussa indeksi niiasi, mutta suuria johtopäätöksiä ei laskusta voi tehdä.

–Isojen kaupunkien hyvä vire ei tule yllätyksenä, mutta pk-seudun vauhti tulee. Ero muuhun maahan repeää ripeää vauhtia tällä menolla, kirjoittaa Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus katsauksessa.

Ässien tappiokierteelle jatkoa

16.11.2017 23:30

Porin Ässät hävisi jääkiekon Liigan torstain kotiottelussaan JYPille 1-3. Tasainen peli ratkesi toisen erän alkuun, kun JYP siirtyi reilussa puolessatoista minuutissa 2-0 -johtoon. Paluumuuttaja Sakari Salmisen maali ei Ässille riittänyt.

- Kyllä joukkue oli tänään pelivalmis ja pystyttiin tappamaan se Ässien paras momentumi pois siitä ekasta erästä. Toisessa erässä hyvin tapettiin jäähyjä. Tänään täytyy antaa iso kiitos meidän av-pelaajille, kiitteli JYPin valmentaja Marko Virtanen lehdistötilaisuudessa.

Jalkapallon MM-kisojen arvontajännitys, pelaako Saksa ”Stalingradissa”?

16.11.2017 21:35

Jalkapallon 2018 MM-kisojen kaikki 32 osanottajamaata ovat nyt selvillä. Viimeisinä kisapaikkana varmistivat keskiviikkona jatkokarsinnoissa Australia ja Peru.

MM-turnaus pelataan samalla formaatilla kuin viisi edellistä turnausta pelattiin 1998-2014. Joukkueet jaetaan kahdeksaan neljän joukkueen lohkoon, joiden kaksi parasta etenee jatkoon. Alkusarjan jälkeen turnaus jatkuu kerrasta poikki -menetelmällä.

Työntekijälle jopa 200 000 €:n sopimussakko – Ministeri heräsi: Estetäänkö työpaikan vaihto?

16.11.2017 19:57

Salassapito- ja kilpailukieltosopimusten lisääntyminen työelämässä huolestuttaa nyt ammattiliittojen lisäksi myös työ- ja elinkeinoministeriötä, Talouselämä kertoo.

Työ- ja elinkeinoministeriö epäilee, että sopimuksia käytetään esimerkiksi estämään työpaikan vaihtaminen. Ministeriö asetti torstaina varatuomari Jukka Ahtelan selvittämään salassapito- ja kilpailukieltosopimusten mahdollista väärinkäyttöä.

PS:n piiripomo lehdille: Sinisten B-suunnitelma kerrottiin minulle etukäteen

16.11.2017 19:25

Perussuomalaisten Etelä-Savon piirin vt. puheenjohtajana toiminut Reijo Paunonen kertoo Iltalehdelle ja Aamulehdelle, että nykyisin sinisten kansanedustajana toimiva Kaj Turunen kertoi hänelle etukäteen Jussi Halla-aho puheenjohtajavalinnan varalle laaditusta suunnitelmasta. Perussuomalaisten Etelä-Savon piiri oli savonlinnalaisen Turusen kotipiiri.

Perheen tulot 6534 €/kk? – Ensi vuonna jäämässä käteen 90€ lisää, nämä puolueet tarjoavat enemmän

16.11.2017 18:40

Keskituloisen nelihenkisen perheen käytettävissä olevat tulot ovat kasvaneet hallitusten talouspolitiikan ansiosta noin puoli prosenttia vuoden 2011 jälkeen.

Uusi Suomi selvitti talouspolitiikan vaikutuksia muutamiin esimerkkiryhmiin. Lisäksi selvitettiin eri puolueiden vaihtoehtobudjettien vaikutukset tulokymmenyksiin.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat